Groupemialet
Image default
Offers

Maak goedkoop een spiegelwand met spiegelfolie

Maak goedkoop een spiegelwand met spiegelfolie

Wil je graag een spiegelwand maken maar vind je de prijs hiervoor te hoog? Dan hebben wij de oplossing die je hiervoor kunt gebruiken. Dat is namelijk spiegelfolie. Spiegelfolie werkt net als een spiegel maar kan gemakkelijk opgeplakt worden. Hierdoor is het niet alleen budgetvriendelijk maar ook nog eens makkelijk te monteren. Ook is het gebruik van spiegelfolie veiliger doordat er geen glas gebruikt wordt. Als er dus iemand tegenaan valt kan het niet kapot gaan. Hierdoor heb je dan ook geen losvliegende scherven. Het is daarom ook goed te gebruiken in de buurt van huisdieren en kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een dans ruimte. Als je dan met een aardige vaart tegen de wand aan komt gebeurt er met spiegelfolie niks. 

 

Hoe breng je spiegelfolie aan?

Het aanbrengen van dit folie is simpel om te doen maar is wel een klus waar je je aandacht bij moet houden. Lees daarom alle stappen goed door voordat je begint met plakken. Bereid ook de ondergrond goed voor voordat je begint. Want op onbewerkt hout kun je geen folie plakken. Hier zal de lijmlaag namelijk niet op hechten. Het voorbereiden van onbewerkt hout is gemakkelijk te doen met grondverf of een primer. Hieronder vind je de stappen die zorgen voor een prachtig eindresultaat:

 

  • Allereerst meet je het oppervlak op en vervolgens ook je spiegelfolie. Dit snijd je gemakkelijk op de te gebruiken maat met een scherp mesje.

  • Als je dit hebt gedaan ga je de ondergrond reinigen. Dit kan gemakkelijk met lauw water en een druppel afwasmiddel. Een goede schoonmaakbeurt zorgt ervoor dat het folie meer grip heeft. Hierdoor blijft het mooi strak op de ondergrond zitten.

  • Als de ondergrond is gereinigd spuit je het nat met een plantenspuit. Het water zorgt ervoor dat het spiegelfolie niet gelijk vastplakt. Hierdoor kun je het nog iets corrigeren. Zorg wel dat je veel water gebruikt.

  • Om te plakken moet natuurlijk de beschermlaag verwijderd worden. Doe dit met stukjes van circa 10 centimeter. Hiermee voorkom je dat het folie aan elkaar kleeft en je nieuwe folie kan gaan aanschaffen. 

  • Begin vervolgens met plakken in een hoek aan de bovenkant. Hierdoor heb je een lijn waarin je gaat plakken en van boven naar beneden is het makkelijkste.

  • Als het spiegelfolie helemaal zit zoals je het wilt kun je het water gaan verwijderen. Veeg met een rakel van het midden naar de zijkanten. Zo komt het water erachter vandaan. Leg wel wat handdoeken neer want er komt aardig wat water vrij.

  • Heb je alle stappen voltooid? Dan kun je nu gaan genieten van de gecreëerde spiegel! 

 

https://www.plakfoliewebshop.nl