Groupemialet
Image default
Society / Law

Wat kan een merkenburo voor jou betekenen?

Loop je al een tijdje met een goed idee rond voor een product of wellicht een dienst? Wil je dit graag goed beschermen? Dan kan je de hulp inschakelen van een merkenburo. Bij het merkenburo kan je terecht voor een merkonderzoek, het deponeren, registreren, verlenen en bewaken van je merk of model. Ook kan je een doormiddel van een I-DEPOT een idee of creatie vast laten leggen bij een merkenburo.

 

Een I-DEPOT

Zoals hierboven al beschreven werd, kan je doormiddel van een I-DEPOT een idee of creatie vast laten leggen. Een I-DEPOT is een door de Europese rechters aanvaard wettelijk bewijsmiddel dat je idee of creatie voorziet van een datumstempel. Een I-DEPOT is echter geen intellectueel eigendomsrecht en biedt daardoor dus ook niet dezelfde bescherming. Door een I-DEPOT kan je wel aantonen vanaf welk moment jouw idee of creatie bestaat. Dit komt zeker van pas op het moment dat iemand anders beweert dat hij die creatie gemaakt heeft of dat idee bedacht heeft. Een I-DEPOT zal hierbij het tegendeel bewijzen.

 

Een merkregistratie

Een merkregistratie zorgt ervoor dat een merk goed beschermd is tegen inbreuk van derden. Het registreren van een merk zorgt ervoor dat je het exclusieve recht krijgt om het merk te gebruiken in relatie tot een bepaald product of een bepaalde dienst binnen een betreffend gebied. Als het je het merk deponeert en het wordt vervolgens geaccepteerd door de merkeninstantie, dan wordt het merk opgenomen in het merkenregister.

 

Een modelregistratie

Het model van producten is belangrijk in de strijd tegen de concurrenten en het zorgt ervoor dat klanten juist jouw product kopen, omdat het uniek is. Om ervoor te zorgen dat niemand anders jouw unieke model zal overnemen, is het belangrijk om het model te registeren. Een modelregistratie zorgt er namelijk voor dat je kunt optreden tegen inbreukmakers.