Groupemialet
Image default
Society / Law

Ben jij eigenlijk goed uitgerust?

Oplettendheid is erg belangrijk, al helemaal wanneer je veel op de weg bent. Wanneer je nu in de auto zit of een stuk gaat fietsen, als je niet oplettend bent kan dit vele gevolgen hebben. Om dit te voorkomen kan je een aantal maatregelen nemen voordat je de weg op gaat.

Ben je goed uitgerust?

Wanneer je onderweg bent is slaap erg belangrijk. Nee onderweg moet je natuurlijk niet slapen, maar wanneer je van tevoren niet genoeg hebt geslapen kan het maar zo zijn dat je niet erg oplettend bent wanneer je achter het stuur zit. Het is dus van groot belang dat je genoeg nachtrust hebt gehad voordat je in de auto stapt of op de fiets wegrijdt. Wanneer dit niet zo is, is de kans vele malen groter dat je een ongeluk veroorzaakt. Naast dat het niet verstandig is om slaperig te gaan slapen zijn er nog veel meer factoren die invloed kunnen hebben op je rijgedrag. Tuurlijk is het bij iedereen bekend dat je niet onder invloed kan rijden. Hierdoor gebeuren nog steeds de meeste ongelukken. Naast dat je hier rekening mee kan houden is het ook belangrijk dat je rekening houdt met je mentale situatie. Heb je bijvoorbeeld een rot ochtend gehad dan is de kans groot dat je hier mee zit en hiermee dus ook in de auto stapt. Wanneer je deze situatie nogmaals door je hoofd laat spelen is de kans groot dat je zomaar een fietser over het hoofd ziet en vervolgens een fietsongeval veroorzaakt.

Take a break

Heb je het idee dat je niet lekker te pas bent of dat je ogen steeds verder dichtvallen? Neem dan even de tijd voor jezelf en zet zodra het kan de auto aan de kant. Neem een bak koffie of ga even een frisse neus halen zodat je vervolgens weer vol concentratie in de auto kan stappen. Wanneer je dit doet is de kans groot dat je weer veilig naar huis kan rijden. Wanneer je kijkt naar de professionele chauffeurs zie je dat hun verplicht zijn om na een bepaalde periode verplicht rust moeten nemen.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/