Groupemialet
Image default
Society / Law

Handelen in crypto‘s? Raadpleeg de advocaten in Hoorn!

De risico’s van het handelen in crypto‘s

Crypto is een soort digitale munteenheid, die vaak gebruik wordt als alternatief geldsysteem voor de reguliere geldsoorten. Crypto is een soort bitcoins. Het beleggen in crypto‘s wordt steeds populairder, maar het brengt aanzienlijk wat risico’s met zich mee. Er komen niet alleen steeds meer nieuwe crypto currencies op de markt, maar ook het aantal beheerders of beleggingsinstellingen die handelen in crypto ‘s nemen toe. Voor het handelen in crypto’s heb je als nieuwe beheerder een vergunning van de AFM nodig.

 

Vereisten voor de beheerder van de crypto’s

De AFM heeft aanvullende vragen opgesteld bij de vergunningsaanvraag van een beheerder. Er moet rekening gehouden worden met de beweeglijkheid van crypto’s en met het handelsvolume van crypto’s. Bij de mate van beweeglijkheid moet er ook nog eens rekening gehouden worden tussen de momenten van het uittreedverzoek tot het verkopen van de crypto’s en het daadwerkelijke uitstapmoment. De beheerder moet ook de waarderingsbeleid formuleren en hoe dit waarderingsbeleid precies wordt geïmplementeerd. Hierbij dient rekening gehouden te worden met de transparantie en consistente procedures zodat de crypto tegen marktwaarde gewaardeerd wordt. De belangen van de belegger worden altijd centraal gesteld.

 

Kennis voor het handelen in crypto’s

Het handelen in crypto’s vergt de nodige kennis. Beheerder worden in crypto’s vergt niet alleen kennis van crypto’s, maar ook kennis van de financiële wet en regelgeving. Wil je de markt op als beheerder in crypto’s? Denk dan aan de vergunningvereisten en laat je adviseren door specialisten. Neem daarom contact op met advocaten in Hoorn. Advocaten in Hoorn zijn financieel recht advocaten en hebben veel ervaring met crypto’s. Wil je weten wat de advocaten in Hoorn precies voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met de advocaten in Hoorn en laat jezelf goed informeren en wees precies op de hoogte.