Groupemialet
Image default
Society / Law

Het belang van een etiket

Ieder gemaakt en op de mark aanwezig product moet, volgens de wetgeving, voorzien zijn van een etiket, waarop meer informatie staat over het betreffende product. Aan de hand van diverse machines kan vrijwel op ieder product of materiaal een codering of etiket aangebracht worden.

Aan de hand van een etiketteermachine kan een product binnen enkele seconden voorzien zijn van een etiket. Hierbij is het van groot belang rekening te houden met de regels en eisen die opgesteld zijn rondom de etiketten van producten. Maar waarom is een etiket zo belangrijk?

Waarom is een etiket belangrijk?

Tijdens een bezoek aan de supermarkt zul je wellicht somtijds op het etiket van een product kijken naar de hoeveelheid suikers of de ingrediënten. Het etiket voorziet personen van informatie over het betreffende levensmiddel. Zo wordt er onder meer informatie vrijgegeven over de ingrediënten en hoeveelheden.

De verplichtingen rondom de informatie zijn vastgelegd in de Warenwet Informatie Levensmiddelen (WIL) en in de Europese wet Voedselinformatie. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is verantwoordelijk voor de toezichthouding.  

Voordeel voor bedrijven

Uiteraard zal het samenstellen en het aanbrengen van een etiket veel tijd, geld en moeite vergen. Toch kan een etiket of verpakking een groot voordeel leveren voor de bedrijven.

De presentatie of het uiterlijk van een product is van groot belang voor de resultaten van het product. Consumenten zullen eerder neigen naar een creatieve, kleurrijke verpakking dan een verpakking die enkel voorzien is van informatie. Aan de hand van een etiket machine kan het etiket volledig naar eigen wens worden samengesteld en aangebracht op het betreffende product.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/